Rijndijk 71

Rijndijk 71

€ 1.295.000kosten koper

2394AD, Hazerswoude-Rijndijk

Verkocht
Soort aanbod: Koopwoning
580m² 2096m³ 4733m² 1650
Delen:

Omschrijving divider image

Een eerste aanblik verraadt het al: deze karaktervolle woonboerderij uit 1650 heeft door de eeuwen heen alleen maar meer aantrekkingskracht gekregen. In 2013-2014 is de woning gedeeltelijk herbouwd en met passie grondig gerestaureerd. Het woonoppervlak in dit deel is ca. 400 m2. Bij de woning behoort een voormalige paardenstal met 7 boxen, nu in gebruik als garage en berging. Er is ook een geiten- en kippenschuur, nieuw gebouwd in 1996. De hoofdtuin is gesitueerd op het zuiden. Tevens beschikt u over ca. 2.500 m2 weiland.

De bijwoning:

Het oorspronkelijke bouwjaar van de bijwoning is circa 1880. Deze bijwoning is tot 2014 gerenoveerd en verbouwd naar de huidige wooneisen. De ingang is aan de voorzijde. De hoofdtuin is hier gesitueerd op het westen en de veranda is een geweldige plek om te vertoeven in de zomer. Deze woning beschikt over een aparte water-, elektra-, gas- en cv-installatie en heeft een eigen fietsenschuur. Het woonoppervlak van de bijwoning is ca. 175 m2.

Rijksmonument:

De woonboerderij is een Rijksmonument. Hij staat onder nummer 21053 als volgt aangemerkt: Boerderij, gepleisterd, uit de 17e eeuw. Rieten wolfdak, vensters met zesruits schuiframen.

Perceel:

De woonboerderij en de bijwoning met opstallen staan op circa 4.700 m2 grond, inclusief tuinen. Recht achter de boerderij kan - indien gewenst - een perceel grasland van circa 18.500 m2 worden bijgekocht.

Levensloopbestendig:

Vanwege de omvang is deze woning tevens geschikt om met kinderen of senior-ouders te bewonen (kangoeroewoning). Daarnaast is er ook nog ruimte voor het huisvesten van een au pair. Met een aantal aanpassingen is volledig wonen op de begane grond goed realiseerbaar. Overigens hebben beide woningen eigen ingangen en tuinen.

Energiebewust:

Wat het wooncomfort en energieverbruik betreft: er is wand-, vloer- en dakisolatie uit 2014 en grotendeels dubbele beglazing aangebracht. De dubbele HR cv-ketels dateren ook uit 2014. Voorts is overal thermostaatregeling en vloerverwarming aanwezig in woonkamer, bibliotheek en keuken. Een kleine - maar gezellige en warme - JAcobus® houtkachel uit 2014 wordt ter overname aangeboden. De Velux ramen bevatten ingebouwde rolhorren en zonwering. Overal in de woning vindt u duurzame LED spots en bandverlichting in warm wit.

Vloeren:

In de woonkamer, bibliotheek en keuken liggen 100-300 jaar oude Franse plavuizen in de kleurmix 'blanche et jaune'.
In de hal en het toilet beneden vindt u klassieke, antieke rode plavuizen.
De vloeren in de voorkamer en opkamer zijn van massief hout.
Op de etage in de hoofdwoning ligt kamerbrede vloerbedekking.
De sanitaire ruimten op de etage zijn voorzien van vloertegels.
Tijdens de werkzaamheden in 2014 is de oude vloer van de woonkamer, bibliotheek en keuken geheel uitgeschept. De nieuwe vloer is opgebouwd uit een zandlaag, isolerend polystyreen, gewapend beton, een tussenlaag, vloerverwarming, beton en plavuizen. De totale vloer is daarbij geheel vlak gemaakt.

Muren en gevels:

De voorgevel van de woonboerderij heeft een markante welving. Professioneel onderzoek in 2004 heeft aangetoond dat het om een welving gaat die al honderden jaren bestaat. Het betreft hier geen verzakking of andere bouwkundige verzwakking: bij het openen van het metselwerk van de gevel bleek dat deze bestond uit meerdere rijen stenen, tot wel vier stenen dik.

Omdat de welving zo typerend is voor dit pand, is in opdracht van de eigenaren de constructie van de gehele gevel vernieuwd, met inachtneming van de historie. Daarbij is de welving exact nagebouwd, met hetzelfde type stenen dat vroeger is gebruikt. Ook de rechter zijgevel is vernieuwd, inclusief oorspronkelijke kenmerken, zoals de gebogen kelderraampjes. Vervolgens zijn de voor- en zijgevel op traditionele wijze aangestreken en wit geverfd.

Rieten kappen:

In 2014 is in overleg met Monumentenzorg een totaal nieuwe, gesloten dakconstructie aangebracht waar nieuw riet op is toegepast (een zogenoemd schroefdak). Voordelen van deze constructie zitten met name in de foam-gevulde beplating: een betere rietbevestiging en optimale thermische- en geluidsisolatie, zowel van buiten als van binnen. Tegelijkertijd is de brandveiligheid verhoogd tot het niveau van een pannendak. Verder zorgt de gesloten dakconstructie voor een stofvrij interieur, dankzij kunststof coating met afgedichte gordingen. Van binnen is het afgewerkt met kraaldelen.

Genieten:

Wanneer u privacy belangrijk vindt zal de Rijndijk 71 u zeker aanspreken. Het is er plezierig wonen, omgeven door groen. De woning heeft een aangelegde voor-, zij- en achtertuin, met een vijver met zacht stromend water en een vlonderterras. Een moestuin met kasje mochten daarin natuurlijk niet ontbreken.
Het uitzicht vanuit de tuin naar de weilanden is magnifiek. U kijkt er ook uit op de werkende 17e-eeuwse Groenendijkse Molen, eigendom van de Rijnlandse Molenstichting.

Locatie:

Winkels en scholen bevinden zich binnen 5 km afstand (o.a. in Leiden). De woning bevindt zich in de directe nabijheid van de N11 en de A4. U kunt 4 tot 5 auto's parkeren op eigen terrein, verder is het gratis parkeren op de Rijndijk. Op zeer korte afstand vindt u haltes voor bussen richting Leiden, Alphen aan den Rijn en Boskoop.

Bijzonderheden:

• Woonboerderij met nieuwe rieten kap en dakisolatie uit 2014
• Geheel dubbelwandig, nieuwe ramen met dubbel glas, oude ramen enkel glas
• Dubbele HR cv-installatie uit 2014
• Vloerverwarming op begane grond in woonkamer, bibliotheek en keuken
• Velux-ramen in rieten kap, vernieuwd in 2014
• Alle installaties en brandmelders vernieuwd in 2014
• Centraal stofzuigsysteem uit 2014
• Milieuvriendelijke JAcobus® houtkachel
• Bibliotheek van circa 22 m2
• SieMatic BeauxArts keuken met apparatuur
• Ruime en koele gewelfkelder, circa 13,8 m2
• Mechanische ventilatie in badkamers en toiletten vernieuwd in 2014
• 30 zonnepanelen met omvormers, 20 voor de woonboerderij en 10 voor het woonhuis

Historische details:
• Authentieke, antieke bedstee met deuren zowel in hal als voorkamer
• 17e-eeuwse gemetselde spoel- en pekelbakken
• 17e-eeuwse gewelfkelder
• Eeuwenoude binten en standvinken (beneden)
• Raamluiken binnen en buiten, rookkast boven (replica)
• Antieke plavuizen, antiek fornuisje met oven (gevonden in stal)
• 46 antieke tegels met tulpen en antiek Frans fonteintje
• Toilet met antiek fonteintje en 17e en 18e-eeuwse tulpentegels

Oplevering en overige voorwaarden in overleg.
Voor meer informatie over bovengenoemd object kunt u contact opnemen met Jan Kok.

Kenmerken divider image

Overdracht
Vraagprijs:
€ 1.295.000 kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Bouw
Soort object:
Woonhuis
Type object:
Vrijstaande woning
Soort bouw:
Zadeldak
Aantal bouwlagen:
2
Bouwjaar:
1650
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte:
580m²
Overige inpandige ruimte:
17m²
Externe bergruimte:
218m²
Perceeloppervlakte:
4733m²
Inhoud:
2096m³
Gebouwgebonden buitenruimte:
13
Indeling
Aantal kamers:
16
Aantal badkamers:
4
Aantal toiletten:
3
Energie
Isolatie:
Overwegend dubbel glas, Volledig geïsoleerd
Klimatisering:
CV-ketel, Vloerverwarming
Warm water:
CV-ketel
Buitenruimte
Ligging:
Vrije ligging
Tuin:
Rondom
Ligging tuin:
Zuiden
Buitenberging:
Vrijstaande stenen berging
Parkeergelegenheid
Type parkeergelegenheid:
Eigen oprit, Garage

Locatie divider image

Contact divider image